Na de publicatie van een “Panorama over Belgische Stichtingen” in 2014, hebben we een diepgaand onderzoek gedaan in 2015 om deze Belgische stichtingen beter te leren kennen en om beter te begrijpen hoe ze werken: wat is hun bestuursbeleid en wat zijn de uitdagingen voor de toekomst van de sector ?

227 Belgische stichtingen hebben hun informatie met ons gedeeld, d.w.z. 20% van de Belgische stichtingen die doelen van algemeen belang nastreven.

Om kennis te maken met de resultaten van het onderzoek, nodigen we u graag uit op onze informatieavond op vrijdag 17 februari, van 17u45 tot 19u30 in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Deze bijeenkomst werd georganiseerd in samewerking met de Belgische Federatie van Filantropische Stichtingen (voorheen Belgisch Netwerk van Stichtingen).

De volledige publicatie zal beschikbaar zijn op onze website vanaf 20 februari.